Huopakaton pinta on melko karhea, joten sammal tarttuu siihen kohtuullisen tehokkaasti. Ei kannata antaa sammalen tai muunkaan kasvuston kasvaa huopakatolle, koska pahimmillaan se pääsee tunkeutumaan huopapalojen väleihin ja katon tiiviys kärsii. Huopakatoille käyvät vastaavat huoltotoimenpiteet kuin tiilikatoillekin.

Huopakaton puhdistus ja torjunta­käsittely

On tärkeää, että huopakatto puhdistetaan oikeilla toimenpiteillä vahingoittamatta huopakaton pintaa. Huopapaloissa on bitumia ja kiviainesta. Niitä ei ole syytä vahingoittaa esimerkiksi painepesurilla. Puhdistan katon esikäsittelyssä mekaanisesti pala palalta – vahingoittamatta sitä.

Kun katto on silmämääräisesti puhdas, ruiskutan katolle sammalentorjunta-aineen. Torjunta-aine imeytyy katolle ja tuhoaa kaiken kasvuston, mikä esikäsittelyssä ei vielä lähtenyt pois. Kun levä, jäkälä ja sammalen juuri kuolee, se huuhtoutuu ennen pitkää sateen ja lumen mukana pois katolta. Tästä annan myös 2 vuoden kirjallisen takuun!

Käsittelyn jälkeen menee vuosia ennen kuin uusi sammal pääsee pureutumaan huopakatolle. Käsittelyn vaikutus pitenee, kun katolta käydään poistamassa irtoroskat vuosittain. Voit kysyä minulta edullista vuosihuoltosopimusta.

Jos huopakaton pinta on todella kulunut, katolle voidaan toteuttaa pesu ja värillinen pinnoitus.